Μετανάστευση από το twitter στο identi.ca (οδηγίες προς ναυτιλομένους)

Με αφορμή την ανακοίνωση του twitter ότι πλέον έχει τη δυνατότητα να αφαρεί επίμαχα tweets σε διάφορες χώρες, κάποιοι χρήστες αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το εναλλακτικό microblogging social network identi.ca.

Αρχικά είναι ένα μικρό σοκ, γιατί το default interface του identi.ca είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό του twitter. Χωρίς να έχω ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία, θα προσπαθήσω εδώ να δώσω μερικές οδηγίες για κάποια από τα settings έτσι ώστε να γίνει λίγο πιο φιλικό σε χρήστες που έχουν εμπειρία στο twitter.

Αρχικά για να μπορέσει κανείς να στείλει ένα dent (το αντίστοιχο του tweet) πρέπει να κάνει verify το email του. Προσωπικά έφτιαξα ένα νέο λογαριασμό και έδωσα μία διεύθυνση email στην οποία αμέσως έλαβα ένα μήνυμα με ένα link. Από τη στιγμή που το ακολούθησα, μπορούσα να στέλνω dents.

Για να γίνει το interface περισσότερο σαν το twitter πρέπει να επιλεξεις Settings και στο λινκ Old School επιλέγεις την πρώτη επιλογή “Only stream mode (no conversations) in timelines”.

Επίσης κατά τη γνώμη μου είναι καλό να “κλειδώσεις” τα dents σου έτσι ώστε να μην εμφανίζονται στο public timeline. Δεν υπάρχει αντίστοιχη έννοια στο twitter, αλλά φαντάζομαι ότι βοηθάει να αποφεύγεις spammers. Για να το κάνεις αυτό πας στα settings και κάνεις tick στην τελευταία επιλογή (“Make updates visible only to my followers”):

UPDATE: Μετά από μερικά πειράματα που κάναμε με την catalternative αποδείχθηκε ότι αυτό το setting δεν καθορίζει αν τα dents θα φαίνονται στο public timeline. Αν τα κλειδώσεις αυτό που γίνεται είναι ότι δεν αφήνει κανένα να τα κάνει repeat, συνεπώς καλό θα ήταν να τα αφήνετε ανοιχτά. Ζητώ συγνώμη για την παρεξήγηση, και ελπίζω να μην έκανα μεγάλη ζημιά. 😦

Αυτά πολύ πρόχειρα… Happy denting 🙂

UPDATE: Η ελληνική μετάφραση του interface έχει μερκά προβλήματα: όταν πας να κάνεις repeat σε ρωτάει αν θέλεις να διαγράψεις το μήνυμα όπως φαίνεται παρακάτω:

Μην το φοβηθείς δεν μπορείς να διαγράψεις dents άλλου χρήστη.Αν πράγματι θέλεις να διαγράψεις ένα δικό σου dent το interface φαίνεται έτσι:

UPDATE: Εδώ έχει οδηγίες για να συνδεθείς από seesmic σε android.

Κοντός σύνδεσμος αλληλούια: http://wp.me/p1yMcy-6d

Advertisements
This entry was posted in identi.ca, Διάφορα, Twitter. Bookmark the permalink.

6 Responses to Μετανάστευση από το twitter στο identi.ca (οδηγίες προς ναυτιλομένους)

 1. Theorema says:

  Μέχρι να το καταλάβω όλο αυτό…

 2. Theorema says:

  Ευχαριστώ για όοοοολη αυτή τη βοήθεια στο identi.ca σήμερα, και σόρι για τις ηλίθιες ερωτήσεις 🙂 Πού θα μου πάει, θα το συνηθίσω.

 3. LilithOnTop says:

  πολλή μανούρα για μία μέρα…αν γίνει η στραβή στο τουίτερ βλέπουμε…ευχαριστώ πάντως για τον κόπο και τις διευκρινίσεις (δεν το λέω ειρωνικά,κυριολεκτώ) 🙂

  • Κανένα πρόβλημα. Πιστεύω πάντως πως είναι καλό να προετοιμαζόμαστε γενικώς και όσο μπορούμε να απαγκιστρωνόμαστε από μεγάλες εταιρίες στο διαδύκτιο. 😉

 4. Πράγματι πολύ κατατοπιστικό…. ευχαριστούμε, πάντως κι εγώ παραμένω ακόμα στο twitter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s